Осигурете на вашите култури безапелационен хранителен ресурс! 
Поради преовлажнените и студени почви, усвояването на хранителните вещества от растенията е силно затруднено.


 Предлагаме ви изпитана комбинация, на която вече години наред се доверяват много родни земеделци уникалния биостимулатор Мегафол и листния тор, богат на микроелементи, Валагро EDTA Mix. 

 Приложението на Мегафол в доза 150 мл/дка, в комбинация с EDTA Mix в доза 100 г/дка, ще стимулира бързото възстановяване на житните култури в състояние на стрес, ще им помогне да запазят добивния си потенциал и дори да го увеличат с до 15%!
 
VALAGRO EDTA MIX

EDTA Mix е изключително висококачествен водоразтворим листен тор, включващ в състава си седем микроелемента в хелатна форма - магнезий, мед, манган, цинк, бор, молибден и желязо. Това е един от малкото комбинирани торове на българския пазар, които съдържат и желязо - важен елемент за растежа и развитието на растенията. В последните години в България навлязоха много качествени и високодобивни сортове, но те изискват оптимално хранене, за да достигнат потенциала си. Като добавим и световната тенденция към намаляване на микроелементите в почвата, поради екстензивното земеделие, използването на химични торове и скъпи поливни техники, нуждата от допълнително набавяне на микроелементи става още по-осезаема.


Приложение:
Приложението на Валагро EDTA Mix напролет е при подновяването на вегетацията до фаза край на братене/начало на вретенене, или във флагов лист, когато продуктът подпомага наливането на класа. 

Доза:
100 г/дка

MEGAFOL

Мегафол едва ли има нужда от представяне - той е заел своето заслужено място сред ТОП биостимулаторите на родния пазар с уникалния си, бърз и видим ефект.
Мегафол има три основни функции - активатор на растежа, биостимулатор и антистресов продукт. Базиран е само на селектирани органични растителни екстракти, извлечени от водораслите Ascophyllum nodosum. Активните му съставки включват аминокиселини и протеини, бетаин, растежни хормони и витамини, които подпомагат растенията да преодолеят състояния на абиотичен стрес (суша, преовлажняване, прекалено високи или ниски температури), засилват тяхната хормоналната активност и жизненост. Може да се използва във всеки етап от растежа и развитието на растенията, като съветът на специалистите от Булагро е да прилагаме Мегафол и превантивно в доза 70-150 мл/дка, за да защитим посевите си и да гарантираме хармоничното им развитие.

Мегафол има и много важна транспортна функция - той подпомага много по-бързото и лесно навлизане на хранителните вещества през листата и усвояването им от всяка една част на растенията. 


Приложение при всички култури:
1-2 приложения за цикъл на развитие на културата

Доза:
100 - 150 мл/дка
За възстановяване след стресово събитие:
200 - 250 мл/дка
За да получите най-точните препоръки относно подходящите продукти, техните дози и момент на приложение, в зависимост от състоянието на полетата Ви, се обърнете към Вашия регионален търговски представител на Булагро, или изпратете запитване към д-р Димитър Стойчев - продуктов мениджър Листни торове в Булагро.

VALAGRO - СТРАСТ КЪМ ПРИРОДАТА ОТ 1980

ВАЛАГРО е италианска компания с над 30-годишна история, която е световен лидер в производството на листни и микрогранулирани торове, растежни регулатори и микронутриенти. Има 13 дъщерни компании по целия свят, два завода в Италия, два в Норвегия, два в Индия и чисто нова производствена база в Бразилия. Предстои строеж на голям завод и в САЩ.

ВАЛАГРО се представя на българския пазар ексклузивно от Булагро АД. 

Имате още въпроси?
Не се колебайте да се свържете с нас на тел.
0888 00 40 60
e-mail: office@bulagro.com